Klasszikus tisztító alapkezelések

Mindig zsírosnak érzed a bőröd, olajosan csillog, fénylik? Vagy éppen száraznak érzed, és mégis tele vagy mitesszerekkel, esetleg pattanásokkal?Már nem vagy éppen tinédzser és rettentően zavarnak a fekete pöttyök az arcodon? Már rengeteg készítményt kipróbáltál, de semmi sem segít? Tudod egyáltalán milyen a bőrtípusod, és úgy választod az otthoni ápoló készítményeket?

Hallottad már, hogy egy nem a bőrtípusnak megfelelő krém használatával többet ártasz a bőrödnek, mint amennyit használsz?

Mi is a jellemzője a tisztátalan bőrnek?

Egyik legnagyobb probléma, amivel a kozmetikában találkozom, hogy tényleg nem tudják a vendégek milyen is a bőrtípusuk! Sokan csodálkozva kérdezik: nekem zsíros a bőröm, miért?

Nagyon leegyszerűsítve, ahol mitesszer van, ott faggyútúltengés van. A faggyú az állandóan termelődik, és zsírozza a bőrt, aminek jótékony hatása is van, mindaddig, amíg ez nem túlzott mértékű. A zsíros bőrtípusoknál a faggyú minősége és mennyisége megváltozik. Mivel sok faggyú kerül a bőrfelszínre, ezért gátolt a bőrlégzés és gyulladásos folyamatok indulhatnak el. A folyamatot még a fokozott elszarusodás is elősegíti, a sok leváló hámlemezke miatt a faggyú feltorlódik a szőrtüszőben, a corine baktériumok aktivizálódnak és kialakul a pattanás.
Ezért van szükség a rendszeres tisztításra.

Ezek a tünetek míg az olajos seborrheánál egyértelműek, úgy a korpás seborreások általában nem ismerik fel a bőrtípusukat és rosszul kezelik a bőrüket.

Faggyúműködés szempontjából kétféle zsíros bőrt különböztetünk meg.

1. A korpázóan hámló zsíros bőr (korpás / száraz seborrhea)

Érdes tapintású, hámló, fakó a bőr, az orrtőben és lehet az arcon is, jellemzően hajszál értágulatok láthatók. Száraznak tűnik a bőr, de mégis tele van mitesszerrel, és egy-két pattanás is lehetséges. A pórusokban fehér vagy fekete fejű mitesszereket látunk, melyek tisztításkor nehezen ürülnek. Rendkívül kicsi a bőr nedvesség tartalma, de a faggyútermelés fokozott. A szárazság, a hámlás ellenére tapintása zsíros lehet.

Ez a leggyakoribb bőrtípus, vagy a teljes arcon, vagy csak a T zónában. A vendégek sosem értik, de sajnos, ahol mitesszer van, az zsíros bőr, és mindig az alap bőrtípust kezeljük! Természetesen figyelembe véve az életkori sajátosságokat. Nyilván más a kezelés célja egy huszonéves vagy egy negyvenéves zsíros bőrnél, ahol már a ránctalanítás előtérbe kerül! Kezelésünk éppen ezért személyre szabott, egyéni adottságok alapján alakítjuk.

A korpás zsíros bőr nagyon csalóka, mert ha a felhám vízhiányos, már pedig ez a bőrtípus biztosan vízhiányos, akkor mosakodás után azt érezzük, hogy feszül, húzódik. Erre pedig azt mondják általában, hogy: „de hát, annyira száraz a bőröm!”, és természetesen száraz bőrre való zsíros krémet vásárolnak otthonra.

Aztán a túlzsírozástól a bőr állapota még rosszabb lesz, alulról termelődik a faggyú bőséggel, majd felülről kapja a zsíros krémet. Aztán próbálkozik az illető egy másik krémmel, majd egy másikkal, és nem érti, hogy miért nem jó!

2. Az olajosan fénylő zsíros bőr (olajos seborrhea)

Az olajos zsíros bőr legjellemzőbb tulajdonsága, hogy felszíne olajosan fénylik, színe fakó, zsíros tapintású. A fokozott faggyútermelés gyakran elzárja a pórusokat, mitesszerek és pattanások alakulnak ki, gyakoriak a gyulladások. A pórusok tágak, szabad szemmel is jól láthatóak. A pórusokban fehér vagy fekete fejű mitesszereket látunk, melyek tisztításkor könnyen ürülnek. Az orrhajlatokban tágult hajszálerek láthatók. A bőr hidratáltsága általában megfelelő, de lehet vízhiányos is, korai ráncosodásra nem hajlamos.

Ezt a bőrtípust általában felismerik a vendégek. Sokszor nem is használnak rá inkább csak tonikokat, lemosókat, és nem krémezik. Ez sem mindig jó, hiszen tudunk ajánlani olyan termékeket, amelyekkel csökkenthető a zsírosság.

Tipp: Ha sminkeled magad, vagy csak nem bírod már a zsírosságot, praktikus „segédeszköz” lehet a mattosító lapocska. Olyan, mint egy zsírpapír, fel tudod vele itatni a faggyút anélkül, hogy elmosódna a sminked. Elfér a táskádban, mindig kéznél van!

Amit ajánlunk:


Matte perfect mattító selyem lapok Japánból
50db-os kiszerelés 2500Ft

Szabály

 • Zsíros, korpázó bőrre, azaz vízhiányra, csak vizes krémet kenjünk, ne zsírosat, mert az alap bőrtípusunk a zsíros krémet nem tolerálja!
 • Gyakran, – 2-3 hetente – radírozzunk, hogy a leváló hámlemezkéket eltávolítsuk
 • Őszi-téli hónapokban iktassunk be egy-egy kúrát, ami vékonyítja a felhámot, szűkíti a pórusokat pl.: MDB – bőrcsiszolás, gyümölcssavas hámlasztás
 • Figyeljünk az étkezésre, kerülni kell a zsíros éteket, olajos magvakat, erős fűszereket
 • Fogamzásgátló tabletta abbahagyása esetén a tünetek felerősödnek, készülj rá!
 • Rendszeresen legalább 2 havonta el kell járni kozmetikai tisztításra, hogy normalizáljuk a bőr állapotát
 • Otthon, hatékony, jó minőségű, a bőrtípusnak megfelelő ápolókat kell használni, a kezelés eredményének a meghosszabbítása érdekében, segítünk a választásban!

Van megoldás:

Megfelelő tisztítókkal, bőrradírral, speciális szérummal, krémmel és kozmetikai kezeléssel kordában tartható ez a bőrtípus. Sőt olyan készítményeink vannak melyek a zsíros bőr tulajdonságait figyelembe véve ránctalanítanak is, és mégsem zsírosak.

Gyere el egy ingyenes bőrtípus meghatározásra, és ajánlunk bőrápoló készítményeket is!

Kiemelt kezeléseink a tisztításon túl: MDB (bőrcsiszolás), gyümölcssavas hámlasztás, oxigén inhaláció, extra vízpótlás: iontoforézis, ulrahang, mezoterápia.

A zsíros bőr előnyei

Ez a sok minden, amit idáig leírtam, mind-mind nagyon rossz, magam is megtapasztaltam tinédzser koromtól kezdve. Viszont vannak előnyei is annak, ha valakinek zsíros a bőre – leginkább, az olajos zsíros bőr esetén. Próbáljuk elfogadni, és nézzük a jó oldalát!

 • Legkevésbé öregedik a bőrtípusok közül!
 • Legkevésbé érzékeny bőr
 • Ellenáll az időjárás viszontagságainak, mert a zsír védő réteget képez pl.: szél, hideg
 • A termelődő zsír, védő filmrétege akadályozza a természetes elpárolgást, így több nedvesség marad a bőrben
 • A védő réteg káros anyagok bejutását megnehezíti

Tisztító kezelések

A tisztító kezelések nélkülözhetetlen alapkezelések, a bőr igényeinek megfelelően. Bármely bőrtípus számára kialakítható a megfelelő kezelés, és természetesen életkor szerint!
Célja: A bőrben lévő faggyúdugaszok: mitesszerek, pattanások eltávolítása, mindemellett a bőrtípusnak megfelelően a bőr ápolása.

Várható eredmények: a bőr tisztább, egyenletesebb lesz, és a bőrkép sugárzóvá válik.

Ajánlott: Vegyes, zsíros bőröknek havonta. Más bőrtípusoknál minden évszakváltáskor.
Javasolt: Ha a bőr erősen zsíros, szennyezett, fontos a rendszeres kozmetikai tisztítás és az otthoni ápolás megfelelő kozmetikumokkal.

Tipp: A tisztító kezelések mellett próbáljál ki egy-egy intenzív ránctalanító, hidratáló, feltöltő kezelést a számos egyéb lehetőség közül, vagy válasszál az alapkezelés mellé pl. bőrcsiszolást, szem nyomatmaszk kezelést. Nagyon jó hatásúak az AHA kezelések ennek a bőrtípusnak!
Bőrtípus meghatározás után, segítünk a választásban.

Klasszikus tisztító kezelés

Akkor ajánljuk ezt a kezelést, amikor az arcon mitesszerek, esetleg pattanások vannak. A cél, a tisztítás, a mitesszerek eltávolítása. De lehet akkor is, ha a bőr inkább csak vegyes bőrtípusú, nem teljesen zsíros ( csak a T- zóna zsíros) és a hangsúly nem a tisztításon, hanem a hidratáláson, tápláláson, fiatalításon van, de mégis szeretné a vendég, hogy ne legyen mitesszeres.

(letisztítás, radírozás, masszázs + gőz, mitesszer eltávolítás, vio, pakolás, befejező ápolás)

Klasszikus tisztító kezelés

Arc, nyak kezelés: 6600Ft 90-120 perc bőr állapottól függően

Arc, nyak, dekoltázs kezelés: 7800Ft 90-120perc bőr állapottól függően

Választható gépi kezelések, melyek beleépíthetők a tisztításba

Mikrodermabrázió-bőrcsiszolás: 3000Ft, 20perc

Iontoforézis ampullával: 2500Ft, 10perc

Ultrahang ampullával: 2500Ft, 10 perc

Arcvasalás pakolással: 2500Ft, 10perc

IPL-fényterápia: 4000Ft, 20perc

Oxigén inhaláció: 5500Ft, 30perc

Férfiaknak!

Szinte a mai kor követelménye, hogy a férfiak is jól ápoltak legyenek, és odafigyeljenek bőrük állapotára.
A férfiak bőre vastagabb, zsírosabb, ellenállóbb, több és nagyobb méretű faggyúmirigyet tartalmaz. Magasabb a kollagén tartalma, ezért később öregszik, viszont a borotválkozás miatt nagy igénybevételnek van kitéve.

Tisztító kezelés férfiaknak

A férfiak vastagabb bőréhez kialakított termékcsaláddal végezzük a kezelést, férfias illattal. Cél a tisztítás, méregtelenítés, relaxálás és fiatalítás.

(letisztítás, radírozás, masszázs, tisztítás,vio, pakolás, befejező ápolás)

Kezelés: 7200Ft, 90perc – 120perc a bőr állapotától függően

A kiegészítő gépi kezelések ugyanúgy választhatók, a kezelésben, vagy önmagában is.
Ajánlott még ezen kívül a gyümölcssavas hámlasztó kúra az őszi-téli időszakban.
Otthoni ápolásra speciálisan a férfiak bőrére kialakított sorozatot ajánlunk.

Tiniknek!

A zsíros bőr persze a tinédzserek rémálma, hiszen a hormonális változások miatt jön a rettegett pattanásos korszak. Pubertás korban a férfi hormonok kerülnek túlsúlyba, amik serkentik a faggyúmirigyek működését, és a női szervezetben is elkezdenek termelődni.

Főleg a fiúk utálják a pattanásokat, mert a lányok okosan takargatják egy kis korrektorral, színezett hidratálóval, de a fiúknak ez nem való. Nincs mit tenni ki kell böjtölni ezt az időszakot, és el kell jönni a kozmetikába.

Tini kezelés: 5400Ft, 90-120perc

Tisztátalan bőrre kialakított sorozattal végezzük, mely nem agresszíven kezeli a bőrt, de célzottan hat. Cél a bőr kitisztítása, normalizálása.

Nagyon fontos az otthoni bőrápolók használata a tiniknek, hiába jön el 1-2 havonta, ha otthon nem folytatja az ápolást. Nem tudja fenntartani a bőr állapotát.

(letisztítás, radírozás vagy enzimes peeling, felpuhító krém + gőz, mitesszer eltávolítás, vio, pakolás, befejező ápolásként krém)

Kapcsolódó ajánlott kezelések:

A szalonban az otthoni ápolási termékekre tanácsot adunk, és helyben meg is vásárolhatók!

 

Itt küldheted el kérdésedet, üzenetedet:

Név:

E-mail:

Telefon:

Üzenet:

 

Kapcsolat

Ági Kozmetika és Sminktetoválás

Balatonfüred, Köztársaság u. 16.
+36-87/341-766
+36-30/295-02-54

Nyitva vagyunk:

Hétköznap: 8.00-19.00
Szombaton: 9.00-13.00

Üzenetküldés

A weboldal cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Ehhez kérjük hozzájárulását. további információk

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk cookie-t használunk honlapunkon. Ha továbbra is a beállítások változtatása nélkül marad a honlapon, azt feltételezzük, hogy Ön elégedett azzal, hogy minden cookie-t megkap a honlapon. Azonban, ha szeretné, bármikor meg tudja változtatni a cookie beállításokat. Felhívjuk figyelmét, ha megváltoztatja a cookie beállításokat, a továbbiakban nem tudjuk garantálni weboldalunk megfelelő működését. A honlap néhány funkciója elveszhet, míg Ön néhány weboldalt többé már nem fog látni. Még többet megtudhat adatkezeléssel foglalkozó aloldalunkon.

Bezár